>


	
	Fotoğrafçı Açmak İçin Neler Gerekli? - WebTuşu
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	





	
















	
	

	

	
e
sv

Fotoğrafçı Açmak İçin Neler Gerekli?

579 okunma — 30 Ocak 2022 15:01

Fotoğrafçı açmak özellikle doğru konumda yapılırsa önemli gelirler elde etmenize yardımcı olabilir. Her fotoğrafçının hayali sayılacak olan bir gün kendi stüdyosunu açmak, doğru hamleler yapıldığında önemli kazanç haline dönüşebilir.

Fotoğrafçı Açmak İçin Gerekenler

Fotoğrafçı açmak için öncelikle vergi kaydı yaptırmanız gerekiyor. Bunun için muhasebeci ile anlaşma sağlayabilir ve işlemlerinizi hızlı şekilde yaptırabilirsiniz. Açacağınız şirketin kuruluşu türü ve ortaklık yapısına göre de değişkenlik gösterir. Bu durumda izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

  • Şirket Türünün Belirlenmesi
  • Şirket Esas Sözleşmesinin Hazırlanması
  • Esas Sözleşmenin Mersis’e Girilerek Onaylatılması
  • Mersis Sisteminden Potansiyel Vergi Numarasının Alınması
  • Ticaret Odasına Tescil İçin Başvuru Yapılması
  • Noter Tasdikli İmza Sirküleri Alınması
  • Yasal Defterlerin Ticaret Sicilinde /Noterde Tasdiki
  • Vergi Dairesine Şirket Açma Bildirim Formunun Verilmesi ve Şirketin Kayıt Edilmesi
  • Sanayi Odasına Kayıt (Sanayi kuruluşları için)
  • Belediyeden İşyeri Açmak için Ruhsatı Alınması

Stüdyo İçin Yapılacaklar

Fotoğrafçı açmak için gerekli vergi işlemlerini hallettikten sonra müşterilerinizin geleceği bir adresi kiralamanız gerekiyor. Genel olarak fotoğrafa ihtiyaç duyulacak veya ilgi gösterecek bölgelerde stüdyo açmanız yararlı olacaktır. Dükkanınızı kiralamak istiyorsanız özellikle ilk başlarda zorluk yaşamamak için düşük kiralı bir yer tutmanız gerekir. Yüksek kira bedelleri henüz iş hacminizi görmeden olumsuz sonuçlar yaratabilir.

Fotoğraf stüdyosu ustalık belgesi olmadan açılabilir. Ancak ustalık belgeniz yoksa bu durumda Ticaret Odası’na kayıt olmanız ve ticari sicile geçmeniz gerekir.

Bu işlemleri de hallettikten sonra gerekli malzemeleri almalısınız. Bunun için farklı çekim yapmanızı sağlayacak fotoğraf makineleri, kameralar ve dekorlar gerekecektir. Aynı zamanda bilgisayar ve Photoshop gibi programlara da yine sahip olmalısınız.

Yüksek kazançlar elde etmek için sunduğunuz hizmetleri çoğaltmayı denemelisiniz. Başka bir deyişle sadece stüdyo içinde değil sahada da hizmet vermeniz oldukça önemlidir. Açık mekan fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, kamera çekimi gibi yöntemler de kazançlarınızın artmasını sağlayacaktır.

Tüm bu süreç kapsamında kira dışında ortalama stüdyonuz için başlangıçta 70 – 10 bin TL arasında harcama yapmanız gerekebilir. Bunu özellikle birikmiş sermayeniz ile yapmanız borçlanmadan dükkanınızı açabilmeniz için önemlidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli