>


	
	İş Kurmadan Önce Yapılan Hatalar - WebTuşu
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	





	
















	
	

	

	
e
sv

İş Kurmadan Önce Yapılan Hatalar

647 okunma — 17 Ocak 2022 10:27

İş Kurmadan Önce Yapılan Hatalar

Ticaretle uğraşmak isteyen kişilerin en sık yaşadığı hatalar sebebiyle pek çok işletme zor durumda kalmakla birlikte birçok işletme de yapılan yanlışlıklar sebebiyle ne yazık ki iflas etmektedir. İş kurmadan önce yapılan hatalar bazen kişinin karşısına çok ağır sonuçlar çıkarabiliyor. Bir serüvene başlamadan önce bu hataların önüne geçilerek işletmenin çok daha uzun ömürlü olması sağlanabilir.

Başka insanların yaptığı hataları yaparak aynı sonucun ortaya çıkmasına sebep olmak yerine bu hataları minimum seviyelerde tutarak çok daha başarılı işler çıkarabilirsiniz. Kimi zaman yapılacak işin büyüklüğü insanların gözünü boyayarak kişiler sık sık hatalar yapabilmektedir. Bu hataların önüne geçmek ise oldukça kolay.

Bildiğiniz İşi Yapın

En çok yapılan hataların başında da bu geliyor. Daha önce yapılacak olan iş ile ilgili herhangi bir deneyimi olmayan kişiler yalnızca maddi getirisini düşünerek atağa kalkabiliyor. Ancak bu durum ne yazık ki çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bir işe başlarken ve ticari faaliyete kalkışırken mutlaka bildiğiniz bir iş üzerinden ilerlemelisiniz. Aksi halde olumsuz sonuçlarla karşılaşma olasılığınız oldukça yüksektir.

Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka keyif alarak yapın. Bildiğiniz ve uzmanı olduğunuz bir işte mutlaka başarıyı yakalayacaksınız. O yüzden sadece maddi getirisi düşünülerek bir işe başlamamalısınız.

Giderleri İyi Hesaplayın

İş kurmadan önce yapılan hatalar listesinde yer alan bu madde ile pek çok girişimci oldukça zor zamanlar yaşıyor. Yalnızca gelirleri değil aynı zamanda giderleri de düşünmek zorundasınız. Bir işletmede stopaj, vergi, kira, muhasebe, çalışan maaşı, sigortalar, faturalar, aidat gibi pek çok giderler de hesaplanarak mevcut cirodan mutlaka düşülmelidir.

Fizibilite Çalışması Yapın

Hangi işe başlarsanız başlayın mutlaka detaylı bir araştırma yapmalısınız. Pazarın büyüklüğü, pazardaki hacminiz, üretim giderleri ve kazançlar gibi tüm noktalar dikkatli bir şekilde araştırılmalı. İyi bir iş planı yapmadan ticari faaliyetlerde bulunursanız mutlaka başarısız olursunuz.

Teşvikleri Takip Edin

Pek çok kişi devlet tarafından verilen hibe ve teşviklerden habersiz. Oysa bu teşvik ve hibelerden yararlanılarak çok daha rahat bir şekilde faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Yalnızca mevcut sermayeniz üzerinden değil aynı zamanda bu teşvikleri de hesaba katarak plan yapmalısınız.

 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli