>
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Tantuni dükkanı açmak yüksek kar marjına sahip olmasıyla birlikte düşük maliyetlerle açılabilecek bir iş fikridir. Bununla birlikte sektör yüksek tecrübe ve deneyim gerektirse de tantuniyi yapacak bir usta bulmak da yeterli olacaktır.
Tantuni dükkanı açmak için gerekenler diye bakılacak olursa ilk olarak tantunicinin açılacağı dükkanın yerini belirlemek gerekir. Tantuni dükkanları diğer restoran, fast food gibi tüm gıda işletmelerinin bulunduğu alanlarda kurulmalıdır. Mahalle aralarında tantuni dükkanı açıldığı zaman daha az kar yapmaktadır. Tantunici için büyük bir alana gerek yoktur. Bu nedenle büyük alana sahip dükkanlara yüksek kira ödemek yerine küçük alana sahip fakat işlek olan yerlerde kira ödemek daha mantıklıdır. Dükkanı açacak olan kişi tantuninin nasıl yapılacağını bilmiyorsa usta ve tantuniden iyi anlayan kişilerin tutulması gerekmektedir. Dükkanı bulduktan sonra resmi işlemlere başlamak gerekir. İlk olarak vergi dairesine gidip bir vergi levhası alınmalıdır. Bundan sonra gelecek adımlar muhasebeci ile anlaşarak yapılmalıdır. Muhasebeciler resmi işlemlerin takibini yapar. Tantuni dükkanına ruhsatı almak için gereken tüm belgeler muhasebeci ile birlikte toparlanılır. Bütün işlemler için ortalama 4000 TL’ye ihtiyaç vardır.
Dekorasyon için bir tezgah ve birkaç masa alınmaması önerilmez. Eğer sermaye düzeyi yüksekse dükkanın içerisine güzel bir dekorasyon müşterileri çeker. Hoş bir koku, masa düzeni, çiçekler, birkaç tablo, güzel bir ışık bir tantuni dükkanı için yeterlidir. Fakat sermaye düzeyi düşükse birkaç masa ve tezgahla açmak yeterli olacaktır. Dükkanın içerisi tamamlandıktan sonra mutlaka bir açılış planlanmalıdır. Böylece o mahallede ve çevredeki insanlar gelir ve orada bir etkinlik olduğunu, dükkanın açıldığında bilir. Daha sonra reklam ve pazarlama ile tantuni dükkanı tanıtarak işletmeye başlanabilir.
Tantuni dükkanı açma maliyeti çok yüksek düzeyde olmasa da açılacağı lokasyona göre değişiklik gösterebilir. Tantuni için tantuni ocağı, tantuni ocağı malzemeleri, 6 küçük masa, 12 sandalye, bulaşık malzemeleri, mutfak malzemeleri, banko, dekorasyon malzemeleri, diğer ihtiyaçlar ve tabela almak ve açmak için gerekli diğer belgeleri toparlamak için ortalama 50- 60 bin TL’lik sermayeye ihtiyaç vardır.
Yorum Yaz